1970 Oldsmobile Delta 88

1970 Oldsmobile Delta 88
Rok výroby
1970
Výrobce
Oldsmobile
Model
Delta 88
Najeto
74500 mil
Převodovka
automatická
Motor
350 V8
Objem motoru
5735 ccm

Modelový ročník 70 byl posledním rokem šesté generace fullsizové řady 88 od Oldsmobilu, designem o něco hranatější než předchozí ročníky. Tento zlatý hardtop si poslední březnový den roku 1970 v Bethlehem v Pennsylvánii jako nový zakoupila paní Lucille, která byla do roku 2012 jedinou majitelkou. Za dlouhých 42 roků najezdila pouhých 74 tisíc mil. K vozidlu je původní technický průkaz a další historické dokumenty.

Karoserie

Karosérie je ve velice dobrém stavu. Auto je jednou lakované, barevný odstín zůstal původní. Chromy, lišty a doplňky jsou ve vynikajícím stavu, stejně jako všechna skla (tónovaná příplatková). Vinylová střecha je velmi zachovalá. Kufr je jako nový, s kompletním příslušenstvím, původní rezervou i heverem. Na autě jsou originální plechové ráfky s kryty, pneu má vzorek 80%.

Interiér

Interiér je ve vynikajícím původním stavu. Palubní deska je mimořádně zachovalá, stejně jako boční výplně i stropnice. Brokátové polstrování je jako nové, pouze vinyl na hraně sedáku řidiče je nepatrně prasklý. Oprava by neměla být náročná, původní vinyl je v metráži stále k sehnání. Všechny budíky i ovladače jsou funkční.

Technický stav

Automobil šlape jak hodinky, startuje na první škrtnutí. 350 Rocket je dostatečně výkonný a auto je pěkně svižné. Automat řadí hladce. Čerstvě po výměně je chladic a vodní pumpa. Podvozek je tuhý, bez vůlí.

Designově zajímavý bezsloupkový hardtop, který zaujme netradiční kombinací semi-fastbackové zádě a 4 dveří. Atraktivní barevná kombinace, zachovalý stav a příznivá cena jsou ideální kombinací pro zájemce o prostorný cestovní sedan.