1972 Mercury Grand Marquis

1972 Mercury Grand Marquis
Rok výroby
1972
Výrobce
Mercury
Model
Grand Marquis
Najeto
77500 mil
Převodovka
automatická
Motor
429 V8
Objem motoru
7100 ccm

Historie tohoto Marquise je poměrně jednoduchá. Nový byl zakoupen 10.července 1972 panem Glenem Morphewem  ve městě Cookeville v Tennessee a on byl jediným majitelem až do letošního exportu do Čech. K vozidlu je stále původní technický průkaz z roku 1972 a množství dobové dokumentace. Glen se o automobil perfektně staral a vždy parkoval v garáži. Mercury se tak dochoval ve vynikajícím stavu.

Karoserie

Karoserie je ve 100% původním stavu včetně laku. Lak je vynikající s plným leskem, pouze  na dveřích naleznete pár drobných oděrek  (pravděpodobně od dveří dalších automobilů v garáži). Chromy jsou jako nové, stejně jako vinylová střecha. Okna jsou bez poškození nebo prasklin. Na autě nenaleznete žádnou rez, plechy jsou dokonalé. V zavazadlovém prostoru je plná výbava včetně původní, pravděpodobně nikdy nepoužité rezervy.

Interiér

Interiér je naprosto dokonalý a nepoznali byste rozdíl mezi současným stavem a stavem nového v showroomu v roce 1972. Vše je jak nové, sedačky jsou navíc zabalené v ochranné fólii a záleží na novém majiteli, zda ji tam ponechá nebo ji po letech odstraní. Palubní deska, dveřní výplně, koberec nebo stropnice je bez jediného poškození.

Technický stav

Auto je ve vynikajícím technickém stavu. Motor běží tiše a hladce, automat řadí jak má, brzdy brzdí ostře. Čtyřkomorový karburátor a přes sedm litrů objemu dokáže automobil velmi svižně rozhýbat.

Nádherný čtyřdvéřový sedan v perfektním stavu, který je radost řídit nebo v něm jen sedět a nasávat ducha sedmdesátých let. Decentní stroj se silným motorem a velkým potenciálem.