1959 Oldsmobile Super 88

1959 Oldsmobile Super 88
Rok výroby
1959
Výrobce
Oldsmobile
Model
Super 88
Najeto
97200 mil
Převodovka
automatická
Motor
394 V8
Objem motoru
6500 ccm

V roce 1959 představil Oldsmobile nový design svých vozů. Nebyl tak okázalý jako předchozí modelová řada, ubylo  chromu a křivky se urovnaly -  sami designéři ho nazývali "linear-look". Mezi nejzajímavější karosářskou variantu určitě patří 4-dvéřový bezsloupkový sedan, který se kvůli úplně rovné linii střechy nazývá "flattop".  Tento Oldsmobile zakoupil v r. 1959 v Ohiu ruský imigrant. Vlastnil ho až do r. 2005, kdy ho zdědila dcera, která ho o 2 roky později prodala třetímu majiteli do Colorada. Po celou dobu byl garážovaný a dochoval se ve vynikajícím původním stavu s necelými 97 tisící najetými mílemi. V kastlíku naleznete registrační karty a další historické dokumenty z průběhu let, včetně bloku s poznámkami v azbuce i angličtině.

Karoserie

Karoserie je ve vynikajícím stavu. Všechny díly perfektně lícují, dveře se otvírají a zavírají jako nové. Olds je v původní barevné dvoutónové kombinaci white-rose. Bílá barva byla lakována nově v r. 2007, vrchní barva, tzv. "rose"- růžová metalíza, je původní, s novou vrstvou bezbarvého laku. Chromy a všechny lišty a doplňky jsou původní a v perfektním stavu a nic nechybí. Zeleně tónovaná okna jsou bez prasklin a poškození. Zavazadlový prostor je jako nový, s kompletním přílušenstvím.

Interiér

Interiér je v pěkném původním stavu. Kromě koberce, který byl nově instalován v r. 2009, je vše původní. Na předním sedáku je na dvou místech roztržená látka, zadní lavice ja bez poškození. Boční panely jsou ve vynikajícím stavu, pouze madlo ridiče je mírně natržené. Palubní deska je ve vynikajícím stavu, bez jediné praskliny. Všechny ukazatele jsou plně funkční, originál AM rádio je funkční, pouze hodiny nefungují. Volant je velmi zachovalý. Stahovačky oken fungují jako nové, nejsou vůbec vychozené.

Technický stav

Automobil šlape jak hodiny. Motor běží perfektně, 2stupňový automat řadí hladce. Na autě je mnoho nových dílů - karburáror, některé podvozkové díly, výfuk, brzdy. Auto je snížené o jeden palec, ale nebude problém se v případě potřeby vrátit k původní výšce. Auto má posilovač brzd i řízení.

Impozantní auto, nízké, široké, dlouhé, s perfektní linií. Přední a zadní panoramatické okno a nízký profil střechy vytváří neopakovatelnou atmosféru a vyjímečný zážitek z jízdy. A v garáži se na něj vydržíte dívat dlouhé hodiny...