1968 Oldsmobile Ninety Eight

1968 Oldsmobile Ninety Eight
Rok výroby
1968
Výrobce
Oldsmobile
Model
Ninety Eight
Najeto
112000 mil
Převodovka
automatická
Motor
455 V8
Objem motoru
7500 ccm

Model 98 byl vlajkovou lodí Oldsmobilu. Postavený na největší platformě, s rozsáhlou výbavou a s největším motorem v nabídce. Představený automobil byl vyroben v roce 1968 a dochoval se v pěkném původním stavu se 112000 mílemi. S obřím 7,5 litrovým big blockem je i přes svoji velikost velmi hbitou limuzínou.

Karoserie

Karoserie je v původním stavu, přelakovaná původním odstínem. Černá střecha je lakovaná, nikoliv vinylová. Chromy jsou pěkné, doplňky a lišty kompletní. Ona jsou bez poškození. Originální ráfky a poklice s novými pneu.

Interiér

Interiér je v původním velmi zachovalém stavu. Pouze látka sedaček je na několika místech popraskaná stářím. Vše ostatní je pěkné a neponičené, palubní deska je bez prasklin, dveřní panely jsou zachovalé. Původní materiál na opravu lavic je v případě zájmu k sehnání. Auto má téměř plnou elektrickou výbavu - okna, sedačky. Vše je funkční.

Technický stav

Auto jede velmi dobře. 455 běží tiše a je velmi silná (udávaný výkon výrobcem  - 365 HP), auto dokáže hrabat na polechtání plynového pedálu. Automat řadí hladce.

Velmi pěkný a luxusně vybavený sedan. V Evropě poměrně neokoukaný a málo vídaný model. Nadstandardně pohodlné svezení na dlouhé cesty.