1968 Oldsmobile Delta 88

1968 Oldsmobile Delta 88
Rok výroby
1968
Výrobce
Oldsmobile
Model
Delta 88
Najeto
68000 mil
Převodovka
automatická
Motor
455 V8
Objem motoru
7500 ccm

Fullsizová řada Oldsmobilu - Delta 88 - vstoupila do modelového roku 68 s mírně pozměněnou maskou a zadnímu světly, ale líbivá pozvolná fastbacková linie zadního okna z předchozího roku zůstala. Novinkou byly motory. Původní bigblock 425 cui byl nahrazen ještě větším - s obsahem 455 cui a výkonem 365 HP u 4komorové verze, která je i v tomto automobilu. Ten byl zakoupen jako nový 13.4. 1968 v dealerství Bill Andrew Olds Inc. v  Lafaytte v Indianě prvním a zároveň jediným majitelem. Automobil má najeto 68 tisíc mil a je ve vynikajícím stavu. K automobilu je množství dobové dokumentace včetně prodejní faktury i původního technického průkazu.

Karoserie

Karosérie je v perfektním stavu a absolutně bez koroze. Několik míst, kde v době nákupu koroze byla - okolo lemů a na prazích, bylo profesionálně a pečlivě opraveno. Rozsah opravy je dokumentován. Lak byl ze 100% původní z výroby, během opravy byl oživen a konzervován. Nyní je ve vynikajícím stavu i se zachováním drobné patiny - např. stopy od kamínků na přední části kapoty. Lišty, chromy i odznáčky jsou ve velmi dobrém stavu, vše je kompletní a nic nechybí. Příplatková zeleně tónovaná okna jsou bez poškození. Zavazadlový prostor je jako nový s kompletním příslušenstvím i dobovou rezervou.

Interiér

Interiér je ve vynikajícím stavu, jako nový. Palubní deska je bez prasklin, dveřní výplně, stropnice i koberec jsou bez poškození. Polstrování sedadel je perfektní, jedinou vadou je  drobné roztržení švu vinylu opěry řidiče v délce asi 8cm. Oprava by neměla být náročná. Vše je funkční včetně osvětlení interiéru i originálního příplatkového rádia.

Technický stav

Automobil jede perfektně. Řízení je přesné, motor startuje vždy na poprvé.  365 koní je znát - Olds je opravdu velmi rychlé auto, ale zároveň příjemné na řízení.

Ojedinělý model z platformy B-body z designově asi nejpovedenějších ročníků 67-68. Podobná auta se na trhu objevují velmi zřídka. Perfektní a velmi dynamické svezení, nádherný stav a dokumentovaná historie s jedním majitelem - sen všech sběratelů GM z šedesátých let.