1958 Mercury Monterey

1958 Mercury Monterey
Rok výroby
1958
Výrobce
Mercury
Model
Monterey
Najeto
32500 mil
Převodovka
automatická
Motor
383 V8
Objem motoru
6300 ccm

V roce 1958 dodal Mercury na trh celkem 10526 dvoudvéřových sedanů Mercury Monterey. Podle odhadů je dochováno necelých osm set kusů. Tento bude určitě patřit k těm nejpůvodnějším a nejzachovalejším. Auto bylo nové prodáno v dealerství Taylor Mercury ve městě Algona ve státě Iowa. Původní majitelé auto přenechali svým dětem a ty poté svým. Před 2 lety se auto stěhovalo od vnuka původního majitele do soukromé sbírky na Floridu a poté již do ČR. Auto má najeto necelých 33 tisíc mil a je ve vynikajícím originálním stavu. Jen malá zajímavost - původní pneumatiky z výroby byly měněny až v roce 2009 po defektu jedné z nich. Na autě byla aktuálně provedena řada oprav a úprav v hodnotě cca 80 t. Kč.

Karoserie

Karosérie je v perfektním originálním stavu bez jediné koroze. Vrchní světlejší část laku je původní, spodní část laku je dělána nově zde v ČR. Odstín je originální, míchaný podle dobové receptury. I přes snahu zanechat auto i lak 100% původní, množství drobných oděrek na různých místech nakonec  rozhodlo o lakování celé spodní části. Tato oprava se ukázala jako nejlepší řešení. Při přetěsňování automatu, který byl vyjmutý, se zároveň provedla kompletní repase a nástřik podvozku. Všechny opravy i výchozí stav jsou fotograficky zdokumentovány. Chromy jsou v perfektním stavu stejně jako všechny doplňky. Tónovaná okna nemají žádné poškození.

Interiér

Interiér je ve velmi pěkném originálním stavu. Na obou lavicích, opěrkách i clonách jsou stále nesejmuté ochranné fólie z výroby. Je až na novém majiteli, zda je odstraní. Boční výplně i stropnice jsou vynikající. Auto má řazení čudlíky - tzn."push button"

Technický stav

Mercury je ve velmi dobrém mechanické stavu. Po dovozu do ČR se pouze přetěsnila automatická převodovka a měnilo těsnění pod svody. Motor běží potichu a chytá na první škrtnutí, jízda je pohodlná a bezproblémová.

Nádherné a vzácné auto. Nízký náběh, stav i historie předurčují toto Monterey jako auto vhodné do sbírky. Barevná kombinace je na vlastní oči ještě hezčí.