1976 Ford Thunderbird

1976 Ford Thunderbird
Rok výroby
1976
Výrobce
Ford
Model
Thunderbird
Najeto
93000 mil
Převodovka
automatická
Motor
460 V8
Objem motoru
7500 ccm

Šestá generace Fordu Thunderbird byla představena v roce 1972. Sdílela mechaniku i šasi Lincolnu Mark IV a luxusem i výbavou se prémiové značce téměř blížila. Představovaný vůz se dochoval ve velmi pěkném původním stavu s 93 tisící najetými mílemi a byl dovezen z Jižní Karolíny.

Karoserie

Karoserie je původní,  ve velmi dobrém stavu. Lak je novější v původním burgundy odstínu a je velmi pěkný. Chromy jsou velmi zachovalé, původní landau vinyl zachovalý. Okna jsou bez poškození. Na autě jsou novější pneu a originální poklice. V kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je v krásném původním stavu. Palubní deska je bez prasklin, semišové sedačky bez oděrek, stropnice bez poškození. Pouze na opěradle řidiče je utržený jeden knoflíček. Auto má bohatou výbavu - vše v elektrice a vše je funkční - okna, sedačky. Originální AM/FM rádio s 8track přehrávačem. Stavitelný volant, tempomat.

Technický stav

Auto je ve velmi dobrém mechanickém stavu. V autě je největší motor od Fordu - 460 cui, startuje na první škrtnutí a běží perfektně. Tbird se vznáší ladně, řadí hladce a je radost ho řídit.

Krásný Thunderbird, jak barevnou kombinací, tak stavem. Auto pro fandy luxusu, hladké jízdy a velkých lodí :)