1973 Ford Thunderbird

1973 Ford Thunderbird
Rok výroby
1973
Výrobce
Ford
Model
Thunderbird
Najeto
41300 mil
Převodovka
automatická
Motor
460 V8
Objem motoru
7538 ccm

Toto luxusní kupé od Fordu je ve vynikajícím původním stavu a má najeto pouze 41 tisíc mil. Jeho historie je krásně zmapovaná, ode dne objednání (26.10.1972), přes datum výroby (26.1.1972 v továrně Wixom, MI) až po historii vlastníků. První majitel ho zakoupil jako nové auto v Blackburn Ford v Oak Hill z Západní Virginii a vlastnil ho až do svého úmrtí v roce 1998. Poté bylo uskladněno a teprve v roce 2006 ho manželka prodala druhému majiteli, také v Západní Virginii, který ho vlastnil až do doby dovozu do ČR. První majitel byl už v době pořízení starší pán a auto moc nevyužíval, za posledních 10 roků jeho vlastnictví dokonce ujel jen 153 mil. K vozidlu je mnoho dobové dokumetace včetně reportu Kevina Martiho. Pro zajímavost, zde jsou nájezdy podle dochovaných záznámů:

  • 06/30/1978 najeto 22,382 mil
  • 10/17/1989 najeto 40,191 mil
  • 03/20/2006 najeto 40,244 mil

Karoserie

Karoserie je ve vynikajícím původním stavu. Většina laku je původní, lakovaná byla pouze část zadního blatníku (kvůli drobnému šrámu z parkování v garáži) a přední čelo, které bylo oprýskané od kamínků. Vinyl je původní a v perfektním stavu. Koroze je naprosto minimální, téměř žádná. Chromy jsou bez chyb, stejně jako skla. Na automobilu jsou novější pneu, poklice jsou příplatkové Deluxe. V kufru je kompletní příslušenství, na víku i kapotě jsou stále vidět kontrolní razítka z výroby.

Interiér

Interiér je v dokonalém původním stavu, téměř jako nový. Nenajdete nic, co by bylo poškozené. Tbird má na svoji dobu velmi bohatou výbavu - elektrická okna, sedačky elektricky posuvné v šesti směrech, el. anténu, klimatizaci, stavitelný volant , AM- FM rádio s 8trackem. Všechny prvky výbavy jsou plně funkční.

Technický stav

Tím, že bylo auto dlouhou dobu odstaveno a téměř nejezdilo, bylo nutné ho opět "rozpohybovat". Během tohoto servisu se měnilo noho dílů, např. nádrž, chladič, všechny hadice, kompesor klimatizace (zároveň proběhla konverze na nový typ média), karburátor, benzínová pumpa, filtry atd.. Auto nyní jezdí krásně. Motor v kabině není téměř slyšet, auto je dokonale odhlučněno a po silnících ladně plave.

Obrovské a luxusně vybavené kupé s dokumentovanou historií, v krásném původním stavu a v neobvyklé barevné kombinaci (dle záznamů Fordu vyrobeno pouze 27 kusů v této barevné kombinaci ). Ideální společník pro dlouhé cesty a klidné cruisování krajinou.