1973 Ford LTD

1973 Ford LTD
Rok výroby
1973
Výrobce
Ford
Model
LTD
Najeto
88000 mil
Převodovka
automatická
Motor
351 V8
Objem motoru
5700 ccm

Obrovská hranatá krabice se čtyřmi světlomety je pro mnohé tím pravým ztělesněním amerického korábu. Téměř šest metrů dlouhý Ford LTD z poslední plnotučné generace, vyráběné od roku 1969 do roku 1978,  tuto představu určitě naplňuje.  Představovaný kus byl zakoupen v Severní Karolíně, kde strávil celou dobu od prodeje. Dochoval se v pěkném původním stavu s 88 tisíci najetými mílemi.

Karoserie

Karoserie je v původním stavu s jedním, cca 15 let starým, přelakováním v původním odstínu. Auto je bez koroze, nikdy nebylo vyvařováno ani opravováno. Spodek je zdravý, pouze s mírnou povrchovou „liškou“. Vinyl je původní a pěkném stavu. Okna jsou bez poškození a prasklin. V kufru je kompletní dobové příslušenství.

Interiér

Interiér je v původním pěkném zachovalém stavu. Brokátové sedačky jsou bez trhlin. Palubní deska bez prasklin, dveřní výplně jsou pěkné.

Technický stav

Auto je ve velmi dobrém technickém stavu. V USA se instalovaly nové duální výfuky a chladič. V ČR se dělala kompletní repase a vyčištění karburátoru a oprava brzd (válečky, hadice, hlavní brzdový válec…).  Nyní je připraven k používání

Pěkný fullsize ke každodennímu používaní i na výstavku.