1972 Ford LTD

1972 Ford LTD
Rok výroby
1972
Výrobce
Ford
Model
LTD
Najeto
18000 mil
Převodovka
automatická
Motor
351
Objem motoru
5700 ccm

Druhá generace fullsize Fordů byla představena v roce 1969 a vyráběla se do roku 1978. O 2 palce prodloužená platforma z ní udělala prostorově největší vůz, co Ford do té doby vyráběl. Moderní hranatější krabicové tvary, prostorný interiér, příjemné jízdní vlastnosti se zákazníkům líbily a zajistily Fordu solidní prodeje. Nabízený vůz strávil celý život v Georgii. Zakoupen byl nový v dealerství Prater Ford Inc. v Calhounu. Dochoval se ve vynikajícím původním stavu. Dle předchozího majitele má najeto originálních 18 t. mil. Nemáme tento údaj čím podložit, zájemce si musí udělat vlastní úsudek, ale např. interiér nevykazuje téměř žádné opotřebení.  Ať tak či tak, je to krásný vůz.

Karoserie

Karoserie je v pěkném původním stavu s 80% původního laku. Originální lak je lesklý, velice zachovalý. Z běžného provozu je místy drobně odřený (od kamínků, dveří), ale karoserie není nikde promáčklá. Chromy jsou perfektní, stejně jako původní vinyl. Auto je téměř bez koroze, je vidět, že jezdilo v Georgii. Okna bez poškození. V kufru je kompletní příslušenství. Na autě jsou originální kola a zánovní pneu.

Interiér

Původní interiér nepotřebuje větší komentář, vypadá jak u nového auta. Více řeknou fotografie. Z instrumentů je vše funkční, včetně klimatizace.

Technický stav

Auto je ve vynikající mechanické kondici. 351 cu.in. motor běží ladně, automat řadí hladce :) Jízda napoví.

Krásný fullsize Ford v zachovalém původním stavu. Ideální rodinné vozítko až pro 6 lidí na srazy i výlety.