1972 Dodge Polara

1972 Dodge Polara
Rok výroby
1972
Výrobce
Dodge
Model
Polara
Najeto
47800 mil
Převodovka
automatická
Motor
360 V8
Objem motoru
5900 ccm

V roce 1969 představil Dodge novou generaci fullsize modelů. Jejich design, nazývaný "fuselage look" podle hlavních linií připomínající aerodynamický proudnicový tvar, působil hodně ramenatě a auta tak vypadala ještě větší a objemnější. Tato Polara z roku 1972 byla nová prodána ve městě Macon v Georgii, kde strávila celý život u celkem dvou majitelů. Dochovala se ve velmi pěkném původním stavu se 47 tisíci najetými mílemi.

Karoserie

Karoserie je ve velmi dobrém původním stavu a absolutně bez koroze. Lak je 100% původní z továrny, na svůj věk je vynikající a stále plný lesku. Na několika místech jsou drobné promáčklinky z běžného provozu. Auto nebylo nikdy opravované, bourané ani vyvařované. Spodní plastový kryt pod nárazníkem je prasklý a byl provizorně opraven, ale pokud na něj nezaměříte pozornost, tak si toho nevšimnete. Chromy jsou pěkné a zachovalé, z doplňků na karoserii chybí pouze tři písmenka na kapotě, jinak je kompletní. Tónovaná okna jsou bez poškození. Původní vinyl je zachovalý. V kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je ve vynikajícím původním stavu. Sedák řidiče byl přečalouněn, vše ostatní je původní a perfektně zachovalé. Palubní deska je bez prasklin. Na sloupku řidiče je rozlomený kryt voliče automatu a polovina chybí - ale je bez problému k sehnání. Všechny instrumenty jsou funkční včetně rádia.

Technický stav

Motor běží perfektně a startuje na první škrtnutí. Auto jede moc pěkně, mělo vždy pravidelný servis (servisní doklady jsou k dispozici). Zde v ČR jsme pouze měnili startér a seřizovali předstih, nic jiného nebylo potřeba.

Nádherný bezsloupkový Mopar v původním stavu, který bude sloužit ještě mnoho let. A kdo by měl srdce šáhnout na původnost auta, pak by ho mohl použít jako perfektní základ pro klon policejního auta.