1982 Chevrolet Corvette

1982 Chevrolet Corvette
Rok výroby
1982
Výrobce
Chevrolet
Model
Corvette
Najeto
88000 mil
Převodovka
automatická
Motor
350 V8
Objem motoru
5700 ccm

Poslední rok podle mnohých nejkrásnější generace corvetty ve velmi zachovalém stavu. Auto je ve  vzácném barevném provedení Silver Green Mist, kterých bylo vyrobeno pouze 723 kusů. Tato barva byla po celou dobu výroby nabízena pouze v roce 1982. Je možné, že je to jediná corvette s touto barvou v Evropě. Vozidlo mělo v USA 2 majitele, provozováno bylo v Georgii. Do ČR jsem ho dovezl  v roce 2007 a po celou dobu sloužilo spolehlivě majiteli, který na něm za dvě sezony najel bezproblémových 9 tis. km. Corvetta je velmi zachovalá a v této cenové kategorii patří k tomu nejlepšímu na našem trhu.

Karoserie

Karosérie je ve velmi dobrém stavu s originálními panely. Auto nebylo nikdy havarováno. Lak není původní, avšak odstín je naprosto shodný s originálem. Lakováno bylo ještě v USA minimálně před 6 lety. Kvalita je výborná, jediné zjevné poškození je na špičce auta. Okna jsou zeleně tónovaná a původní (lehčená). Targa je v provedení glass top (skleněná) a je osazena novým těsněním). K vozu je kompletní sada nových gumových těsnění.

Interiér

Interiér je původní, v provedení Silver Green Mist. Sedačky jsou kožené, ve velice dobrém stavu. Výplně dveří a koberec jsou také původní, na dveřním panelu řidiče je mírná prasklinka. Všechny přístroje jsou funkční, v ČR přestal fungovat spínač na ovládání ventilátoru a klimatizace (ta do té chvíle pracovala velice účinně a naprosto bez problémů). Přístrojová deska je na vrchní straně na dvou místech prasklá (od slunce). Elektrické stahování oken, centrální zamykání a alarm (vše sériové) je funkční.

Technický stav

4 stupňová automatická převodovka (TH700R4) je plně funkční, řadí plynule a hladce a nedochází k jakýmkoliv únikům. Motor je po konverzi z nespolehlivého systému Crossfire na karburátorový systém (osazeno karburátorem Edelbrock 750 CFM) a je neskutečně silný s ohledem na předpokládané hodnoty. Jedná se o jednu z nejrychlejších corvett s automatem a originálním motorem, kterou jsem měl možnost řídit. Brzdy jsou velice ostré a plně funkční. Na voze jsou na zakázku vyráběné tlumiče výfuku, auto má nádherný zvuk.

Velice spolehlivé vozidlo, které předcházejícímu majiteli v ČR bezproblémově posloužilo více než na 9 tisících km. Auto s malým náběhem, výjimečnou barevnou kombinací a vynikajícími zážitky z jízdy, protože poslední rok cé trojek má prvotřídní jízdní vlastnosti, odpovídající spíše moderním vozům, než starým amerikám.