1976 Cadillac DeVille

1976 Cadillac DeVille
Rok výroby
1976
Výrobce
Cadillac
Model
DeVille
Najeto
75000 mil
Převodovka
automatická
Motor
500 V8
Objem motoru
8200 ccm

Toto auto je velkorysé ve všech směrech. Prostě typický Cadillac. Ti, kdo měli možnost řídit jakýkoliv Cadillac vědí, proč je tato značka na vrcholu nabídky GM.  Coupe DeVille měl za svůj život v USA dva majitele. Druhý, 74-letý majitel, ho vlastnil od začátku osmdesátých let. Byl jedním z mnoha aut, které v jeho garáži parkovaly. On sám ho označoval jako "looker". Auto, se kterým moc nejezdil, ale vždy ho vytáhnul z garáže a jen se na něj díval. Tímto způsobem ho "používal" 25 let, než se rozhodl ho prodat. Při dovozu měl Caddy najeto 65 tisíc mil. V ČR ho zde poté vlastnil majitel, který si tím splnil svůj celoživotní sen a během 6 let s ním najezdil téměř 10 tisíc mil.

Karoserie

Karosérie je ve velmi dobrém původním stavu. Část laku je původní, některá místa byla lakována ( oprava drobných oděrek) . Na denním světle v barvě převažuje žlutá. Auto pochází ze Severní Karolíny a bylo stále garážováno, takže koroze je minimální.  Vinyl je v pěkném stavu, také původní. Chromy jsou vynikající. Zadní " bumper filler" byl vyměněn za nový, jak je u cadillaců běžné, protože původní materiál degraduje. Zavazadlový prostor je velmi čistý s kompletním příslušenstvím.

Interiér

Interiér je původní a velmi zachovalý. Strop, dveřní výplně, palubka, koberec  i polstrování sedaček jsou ve vynikajícím stavu. Auto má kompletní elektrickou výbavu - sedačky včetně spolujezdce, okna i anténu a vše je plně funkční. Auto má novější rádio, původní je k autu a je součástí prodeje.

Technický stav

Auto jezdí tak, jak se u auta s necelými 100 tis. km očekává. Obrovský 8,2 litrový motor běží krásně potichu, automat řadí hladce. Auto se lehce vznáší po silnici a dá se řídit jedním prstem.

Obrovské, téměř šestimetrové kupé, které se dá řídit tak lehce, až budete překvapení. Po ruce máte veškerý možný luxus té doby, kompletní výbavu, kterou jsem zde ani nepopisoval a na kterou přijdete, až budete auto používat. Kolik aut má dnes třeba elektrický dojezd zavírání kufru?