1968 Buick Skylark Convertible

1968 Buick Skylark Convertible
Rok výroby
1968
Výrobce
Buick
Model
Skylark Convertible
Najeto
128600 mil
Převodovka
automatická
Motor
350 V8
Objem motoru
5700 ccm

Tento Buick byl zakoupen nový srpnu 1968 v dealerství Finn Buick v Long Branch v New Jersey za cenu 3767 dolarů. Původní majitelka ho v roce 1989 se sto pěti tisíci najetými mílemi prodala novému majiteli Jeffovi (brýlatý pán na fotkách) a auto se stěhovalo do Georgie. Jeff měl auto až do října 2009, kdy jsem ho od něj koupil.  Pro Jeffa nebyl Skylark pouze kus plechu, byl to jeho svatební dar pro jeho manželku Cindy, kterou si právě v r. 89 bral. Běhěm let 90-91 provedl na autě kompletní renovaci a krátce na to se auto objevilo na titulní stránce největšího amerického Buick magazínu, kde o něm vyšel 3-stránkový článek.  Cindy zemřela krátce poté v r. 92 a Jeff auto udržoval a víkendově používal až do prodeje. Během 20 let na tachometru přibylo 23 tisíc mil.

Karoserie

Karoserie prodělala v r. 90 kompletní renovaci včetně laku podle originálního odstínu. Auto bylo kompletně odstrojeno a na autě byly měněny některé plechové díly. K dispozici je i sada dobových fotografií z této renovace. I po 20 letech od renovace je lak stále pěkný a stav karoserie velmi dobrý. Na autě se objevilo pouze několik puchýřků - v rohu dveří (přesto, že to nebude potřeba, k autu jsou i náhradní), na zadních blatnících v místě navaření nových plechů a drobná povrchová koroze na několika dalších místech. Chromy jsou ve velmi dobrém stavu. Střecha byla měnena také během renovace, je stále dobrá s jednou nepatrnou asi 1 cm trhlinkou. Okna jsou v dobrém stavu bez poškození

Interiér

Interiér se také částečně renovoval, i když nebyl ve špatném stavu. Sedačky jsou bez poškození a prasklin, dveřní výplně i palubka také. Auto má základní výbavu, střecha je v elektrice a je plně fukční.

Technický stav.

Auto je velice dobrém technickém stavu a kromě běžné údržby nevyžaduje žádné větší investice. Mechanické díly byly pravidelně měněny a Jeff si o všech opravách dělal záznamy, které jsou součástí dokumentace k autu.

Krásný midsizeový convertible se zajímavou a  doloženou historií, který bude bez problémů sloužit novému majiteli další roky a který ocení praktičnost A-body z konce šedesátých let.