1974 Buick Riviera

1974 Buick Riviera
Rok výroby
1974
Výrobce
Buick
Model
Riviera
Najeto
48000 mil
Převodovka
automatická
Motor
455 V8
Objem motoru
7500 ccm

Riviera patřila mezi takzvané "personal luxury cars", což byly bohatě vybavené, hodně zdobené dvoudvéřové kupé pro alespoň 4 osoby. Čtvrtá generace (74-76) vycházela z předchozí, ale byla již tvarově mnohem konzervativnější než předchozí "boattail", což jí ale na kráse nic neubírá. Mechanika zůstala zachována, auto pohání největší Buickův motor - bigblock 455 cui. Představovaný vůz strávil většinu času v Kansasu, je velmi zachovalý, po 2 majitelích s nízkým nájezdem 48000 mil. Je mimořádně vybavený, z tehdejší nabídky má téměř vše.

Karoserie

Karosérie je ve velmi dobrém původním stavu s minimem koroze (pouze povrchové). Lak je částečně původní a částečně novější s pár drobnými kosmetickými vadami. Chromy jsou velmi pěkné, poloviční vinyl zachovalý. Okna jsou bez poškození. Na autě jsou nové pneu.

Interiér

Interiér je originální v perfektním stavu, jak nový. Sedačky jsou dělené s příplatkovou konzolí. Auto má téměř maximální výbavu - vše je v elektrice (okna, sedačky, šíbr, zámky), vše je funkční. Volant je nastavitelný svisle i podélně.

Technický stav

Auto jede perfektně, je ve vynikajícím mechanickém stavu. Svezení je opravdu radost, subjektivně jde o jedno z nejpříjemnějších aut na jízdu. Motor běží tiše, má zátah, automat řadí hladce. Auto bez investic.

Nádherné fullsize kupé v luxusní výbavě s nízkým nájezdem. V Evropě poměrně neobvyklý ročník Riviery, na srazech potkáte mnoho boattailů,  ale tuto generaci velmi zřídka. Perfektní svezení se vším komfortem.