1971 Buick Electra 225

1971 Buick Electra 225
Rok výroby
1971
Výrobce
Buick
Model
Electra 225
Najeto
53000 mil
Převodovka
automatická
Motor
455 V8
Objem motoru
7500 ccm

Fullsizeový model Electra představoval  v nabídce Buicku vždy to nejlepší, byl na jejím vrcholu. Komfortem a výbavou byl plně srovnatelný s Cadillacem a byl určen pro nejnáročnejší zákazníky. V roce 1971 přišla na trh čtvrtá generace s úplně novým designem, ještě o něco větší, širší a delší, než ta předchozí.  Tento béžovo-hnědý Buick byl zakoupen v roce 1971 prvním a jediným majitelem v Odesse v Missouri a letos v rámci dědického řízení poprvé změnil majitele. Celkový nájezd za 43 roků je 53 tisíc mil. Srdcem je největší motor Buicku, co se kdy vyráběl, o obsahu  455 kubických inchů, s výkonem 315 koní. Výbava zahrnuje kromě jiného elektricky ovládaná okna, sedačky, klimatizaci, tempomat, AM/FM rádio.

Karoserie

Karoserie je v krásném původním stavu bez koroze, část laku je stále původní. Vinylová střecha je původní a perfektně zachovalá. Okna jsou bez poškození. Chromy jsou pěkné, z doplňků a znáčků nic nechybí. Kola jsou plechová s originálními pokličkami. V kufru je komplení příslušenství včetně rezervy a heveru.

Interiér

Interiér je v původním perfektním stavu. Brokátové čalounění nenese žádné známky opotřebení. Dveřní výplně, stropnice i koberec jsou velmi zachovalé. Celkový stav interiéru je téměř jako nový. Z elektrické výbavy je vše fukční.

Technický stav

Po mechanické stránce je Buick plně funkční a bezproblémový. Obrovský obsah motoru je znát od prvního natočení, auto jede tiše a komfortně, jak by se od nejdražší Buicku toho roku očekávalo.

Nádherný luxusní vůz, který se může směle srovnávat s pohodlím a výbavou moderních aut. Velmi zachovalý originální kousek, který do budoucna nebude klesat na ceně.  Sedmdesátá léta nenabídla mnoho lepších automobilů.