Suburban Resurection Part 1 - někde v lese v Georgii

Suburban Resurection Part 1 - někde v lese v Georgii

Podobných příběhů aut je v USA hodně. Koupíte si auto, slouží vám a pak se v něm něco rozbije. Buď ho rovnou spravíte a jezdíte dál, nebo ho odložíte a jezdíte s jiným. V horším případě se na auto uložené někde ve stodole zapomene a čas běží. Dům se prodá a nový majitel ho najde nějde v rohu pod vrstvou prachu.

Většinou takovým autům nerozumí, ale chce místo využít a starého olezlého a nepojízdného vraku se zbavit. Neví co s ním, nikdo ze sousedů ho nechce, tak začne uvažovat o odvozu do šrotu. Zkouší dát ještě poslední inzerát, třeba ho někdo bude chtít, zas tak šeredné to auto není. A v tu chvíli se tam někde v lesích v Georgii nachomítnu víceméně náhodou já :-)

 

 

68 Sport Suburban, dnes už zřídkakdy vídaný kombík je sice na první pohled olezlý a okyslý, ale pod vrstvou letité špíny je to poměrně zdravé a zachovalé auto. Je mi líto, aby takový kus skončil v drtiči. Kombíky to vůbec měli těžké. Byly považované za spotřební zboží, nikdo je oježděné z druhé ruky nechtěl a tak se nejčastěji používali jako dárci motorů, nebo jako auta pro demolition derby, zvlášť pokud měly silné motory.

 

Tenhle měl štěstí. Alespoň se to v tu chvíli zdálo. A tak se na valníku stěhoval do nedalekého Jacksonville, kde bude naloděn - směr Evropa.

 

A co se stalo dál? Nic dobrého. Pokračování zase příště...