1969 Buick Electra 225

1969 Buick Electra 225
Rok výroby
1969
Výrobce
Buick
Model
Electra 225
Najeto
69000 mil
Převodovka
automatická
Motor
430 V8
Objem motoru
7000 ccm

Electra byl prémiový luxusní model Buicku od roku 1959. V roce 1965 byla uvedena třetí generace, která se s každoročními změnami designu vyráběla do roku 1970. Představovaný vůz byl prodán nový 17.5.1969 v dealerství Elliot Buick Inc. v Salemu ve Virginii a celý život jezdil v nedaleké vesničce Troutville. Po celou dobu ho používala jediná majitelka - Mrs. Patterson, která řízení vzdala loni ve svých 92 letech. Vozidlo je na ní stále registrováno. Auto měla ráda a vzorně se o něj starala, dochovalo se v krásném původním stavu s necelými 70 tisíci najetý mílemi. K autu je množství dobové dokumentace.

Karoserie

Karoserie je v krásném původním stavu s originálním továrním lakem. Lak je pěkný a  vzhledem k věku velmi zachovalý, s minimem poškození. Chromy a vinyl jsou perfektní, jako nové. Žádná lišta nechybí. Karoserie je úplně bez koroze. Okna jsou bez poškození. Na autě jsou novější pneu a originální ráfky.

Interiér

Interiér je v krásném originálním stavu, téměř jako nový. Palubní deska je bez prasklin. Dveřní panely jsou bez chyby. Pouze na hraně opěry řidiče je velmi nepatrně natrhnutý brokát, jinak jsou sedačky neproseděné a jako nové. Všechny instrumenty jsou funkční, z elektrické výbavy vše funguje (okna, sedačky)

Technický stav

Auto je mechanicky perfektní. Mrs. Patterson ho po celou dobu nechávala pravidelně servisovat, do poslední chvíle procházelo bez závad technickými kontrolami ve Virginii. Je tuhé, nevychozené, je radost ho řídit.  

Nádherný luxusní bezsloupkový hardtop s dokumentovanou historií v kompletně původním stavu od jediné majitelky. Obrovský koráb nyní čeká po 50 letech na svého druhého majitele.