1968 Pontiac Ventura

1968 Pontiac Ventura
Rok výroby
1968
Výrobce
Pontiac
Model
Ventura
Najeto
94000 mil
Převodovka
automatická
Motor
400 V8
Objem motoru
6600 ccm

V roce 1965 představilo GM "Coke bottle" design,  který je mimořádně zdařilý a nadčasový. Mezi nadšenci patří modely z let 1965-1968 mezi nejvíce vyhledávané a dle mnohých nejkrásnější. Ventura byl fullsize model Pontiacu, postavený na modelu Catalina, ale s bohatším lištováním a lepší výbavou. Přesto, že je představovaný vůz 4dvéřový, nic mu to neubírá na kráse. Bezsloupkové rámy dveří, štíhlá plavná linie a zároveň praktičnost. Automobil se dochoval ve velice pěkném a z větší části původním stavu.

Karoserie

Karoserie je původní, s novějším lakem a vinylem. Lak je velice pěkný, s plným leskem.  Chromy jsou zachovalé, lišty kompletní a neponičené. Okna bez prasklin. Na autě jsou originální 14 palcové disky a poklice.

Interiér

Interiér je ve velice pěkném původním stavu. Sedačky jsou zachovalé, stropnice i dveřní panely bez poškození. V autě je dodělané moderní stereo, decentně skryte pod palubku.

Technický stav

Auto jezdí parádně. Startuje na první škrtnutí. V USA bylo po poslední chvíle provozováno, nešlo o žádnou uloženku, pravidelně se účastnilo velkého srazu  Turkey Run v Daytoně.  Vizuálně je mnoho mechanických komponentů nových. Pontiac nevyžaduje aktuálně žádné investice.

Krásně tvarovaný hardtop, pohodlný i dostatečně rychlý. Ideální na víkendové projížďky s bandou kamarádů nebo vyvezení rodiny.