1978 Dodge D150

1978 Dodge D150
Rok výroby
1978
Výrobce
Dodge
Model
D150
Najeto
58000 mil
Převodovka
automatická
Motor
318 V8
Objem motoru
5200 ccm

Pickupy patří v USA od nepaměti mezi nejprodávanější typy automobilů, i když se kolikrát ani pracovně nevyužívají. Králem této kategorie byl vždy Ford F. Trochu v pozadí stojící Dodge ale se svojí nabídkou trucků rozhodně nezaostával. Třetí generace fullsize pickupu od Dodge se vyráběla v letech 1972 - 1980. Tento konkrétní kousek v neobvyklé barvě "Fly Yellow"  byl vyroben v roce 1978 a dochoval se v naprosto původním stavu s perfektní patinou. Má najeto 58000 mil, v USA byl vlastněn 3 majiteli, z toho první ho měl 25 let. K vozu je dobová dokumentace.

Karosérie

Naprosto původní, včetně laku. Na místech je velmi pěkná patina - v hrankách barva proleštěná na základovku, na dveřích otisklý loket z okna... Koroze je minimální. Ložná plocha byla většinu doby překrytá krytem, je bez jediné dírky. Okna bez prasklin, zadní je otevírací. Na autě jsou nová kola a pneu. Na korbě je vyjímatelně dřevěné ohrazení.

Interiér

Interiér je ve velmi pěkném původním stavu. Na sedadle řidiče je pouze drobná trhlinka. Palubní deska je nepopraskaná. Vše je funkční.

Technický stav

Auto jede velice dobře a příjemně. Motor startuje na škrtnutí, manuální převodovka řazená na volantu je bezproblémová. Auto má duální výfuky s hlubokým zvukem. Ještě v USA byl dělán běžný servis a vyměněno mnoho dílů (spojka, karburátor).

Krásný dokumentovaný nerenovovaný truck s dobovou patinou, ve velice neobvyklé barvě. Vhodný na víkendové ježdění i na práci.