1956 Buick Special Riviera

1956 Buick Special Riviera
Rok výroby
1956
Výrobce
Buick
Model
Special Riviera
Najeto
47000 mil
Převodovka
automatická
Motor
322 V8
Objem motoru
5300 ccm

V průběhu padesátých let se automobily začaly svým designem velmi vzdalovat poválečným typům, byly stále více nižší, bez mohutných blatníků, více sportovnější. Dvoudveřové bezsloupkové varianty patří dnes k těm nejvíce oblíbeným a vyhledávaným. Představovaný Buick je ukázkovým zástupcem této éry. Ladné křivky, elegantní dvoutónový lak, hodně chromu a doplňků, symbolizující ekonomický vzestup a neomezené možnosti té doby. Tento kousek zakoupil poslední majitel v roce 1977 se 42000 mílemi a už tehdy to byl víkendový vůz pro radost. Vlastnil ho celých 38 let až do letošního roku. K autu je bohatá historická dokumentace, uživatelský manuál ...

Karoserie

Karoserie je ve velmi zachovalém původním stavu. Auto bylo jednou lakované (stáří laku cca 25-30 let), lak je stále pěkný s plným leskem, pouze na několika místech jsou vidět známky stáří. Chromy jsou původní a nadstandardně zachovalé, lišty bez poškození a promáčklin, nic nechybí. Okna jsou bez prasklin. V kufru je kompletní příslušenství i originální rezerva.

Interiér

Interiér je velice pěkný. Kromě přečalouněných lavic je vše původní a velmi zachovalé. Všechny instrumenty, světýlka a ukazatele jsou funkční.

Technický stav

Auto šlape jak hodinky. Startuje na první našlápnutí (startuje se pedálem), automat řadí hladce. Ten byl v roce 2000 kompletně repasován (doloženo fakturou). Auto bylo průběžně servisované, je k němu množství faktur za opravy. Řízení i brzdy jsou bez posilovačů.

Nádherné a fotogenické auto s doloženou historií. Jedna z nejhezčích barevných kombinací. Pro všechny milovníky padesátých let, rock`n`rollu a nekonečného cruisování.