1966 Oldsmobile Delta 88 Convertible

1966 Oldsmobile Delta 88 Convertible
Rok výroby
1966
Výrobce
Oldsmobile
Model
Delta 88 Convertible
Najeto
12000 mil
Převodovka
automatická
Motor
425 V8
Objem motoru
7000 ccm

V roce 1965 představil Oldsmobile novou generaci svých fullsize modelů. Model Delta 88 byl v hierarchii těsně pod nejdražším modelem 98. V karosářské verzi kabriolet se v roce 1966 vyrobilo pouze 4303 kusů a odhaduje se, že by mohlo být dochováno zhruba 5 procent produkce. Jedná se tedy o poměrně raritní model, navíc s téměř kompletní příplatkovou výbavou. Nabízený Olds prošel v ČR celkovou renovací a je v nádherném stavu bez jakýkoliv dalších investic.

Karoserie

Karoserie byla odstrojena a obroušena na holý plech, žádné vyvařování nebylo potřeba, auto bylo zdravé bez koroze. Nový lak je ve vysoké kvalitě. Chromy jsou perfektní, jako nové, bylo použito mnoho nových NOS dílů. Stahovací střecha je nová, mechanismus je elektrický a bezchybný. Na autě jsou 4 nové dobové diagonální pneumatiky. Na přání můžeme nabídnout jinou sadu kol s radiálními pneu pro lepší jízdní komfort. Okna jsou tónovaná a bez vad. Zavazadlový prostor je nově čalouněný, motorový prostor je renovován a čistý.

Interiér

Interiér je kompletně nový. Sedačky jsou čalouněné červenou kůží se vzorem přesně podle originálu. Všechny plechové díly interiéru byly lakovány, koberec je nový. Vše je plně funkční - elektrická okna, elektricky seřiditelná sedačka posuvná v 6 směrech, všechny budíky i hodiny. Do originálního rádia bylo doplněn modul na přehrávaní MP3.

Technický stav

Z mechaniky bylo vše překontrolováno, co bylo potřeba vyměnit , bylo vyměněno. Motor je původní a běží velice dobře. Auto jezdí perfektně, nikde nic nekape, vše je plně funkční.  Nejsou potřeba žádné investice.

Nádherný a vzácný vůz v jedné z nejlepších barevných kombinací. Velmi kvalitní sběratelský kousek, do kterého bylo investováno mnoho času i financí .