1968 Pontiac Bonneville

1968 Pontiac Bonneville
Rok výroby
1968
Výrobce
Pontiac
Model
Bonneville
Najeto
28200 mil
Převodovka
automatická
Motor
400 V8
Objem motoru
6600 ccm

V roce 1965 představil GM novou fullsizovou platbormu B, která se vyráběla do roku 1970 a stala se 4. nejprodávanější platformou v dějinách automobilového průmyslu. Právě na ní je postaven i prémiový model Pontiacu - Bonneville. V roce 1967 došlo k restylingu a modely 67 a 68 patří k tomu nejhezčímu, co mohl automobilový design 60tých let nabídnout. Coke bottle, fastbackové okno a prodloužený rozvor dává autu nádhernou linii. Tento kus byl nový zakoupen v Birminghamu v Alabamě, v dealerství Brownell. V Birminghamu zůstal až do exportu do ČR. Do roku 2011 byl vlastněn jediným majitelem. Zachoval se v krásném původním stavu.

Karoserie

Karoserie je ve velmi pěkném původním stavu bez koroze (Alabama je suchý stát), s většinou původního laku. Starší pán, původní vlastník, měl již poslední roky problémy s parkováním a během nich bohužel přidal na karoserii několik drobných šrámů a promáčklin (kapota, blatníky - viditelné na fotkách). Jde o drobné šrámy, kdy ve většině nedošlo ani k prasknutí laku. Chromy jsou pěkné, okna bez poškození, vinyl je pěkný. V kufru je kompletní příslušenství včetně originální rezervy. Kola jsou plechově s původními pokličkami.

Interiér

Interiér je v krásném původním stavu bez chyb. Sedačky nejsou prosezené, ani na místě řidiče nejsou žádné trhlinky. Dveřní panely, stropnice jsou zachovalé, palubní deska je bez prasklin. Vše v interiéru je  funkční.

Technický stav

Auto je ve velmi dobrém technickém stavu - motor startuje na první škrtnutí a běží tiše, automat řadí hladce. V nedávné době byl namontován nový karburátor a alternátor. V těsnění svodů je drobná netěsnost.

Krásné a obrovské kupé v původním stavu. Na trhu se objevují jen zřídka a jejich cena za posledních 10 let jen roste. Pro radost z jízdy i uložení financí.